Супрун сказала, які медпослуги будуть гарантовано безкоштовними

Супрун сказала, які медпослуги будуть гарантовано безкоштовними

Укрінформ
З початку 2017 року планується розпочати фінансування медичної послуги на первинній ланці та послуг екстреної медичної допомоги.

Про це в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун сказала під час зустрічі з журналістами.

"У 2017 році буде фінансування медичних послуг, що  надаватимуться на первинному рівні, та екстреної медичної допомоги. Це гарантовані послуги", - сказала Супрун. 

Тобто перелік послуг, який буде надаватися на первинній ланці, - гарантований і буде безкоштовним для пацієнтів. Також гарантованою та безкоштовною буде екстрена медична допомога.

За її словами, фінансування буде відбуватися за принципом "гроші йдуть за пацієнтом" і орієнтовано - на обслуговування кожного конкретного пацієнта за договором, який він укладатиме з сімейним лікарем або терапевтом.

"Пацієнти будуть підписувати договір, контракт зі своїм лікарем. Вони зможуть самі обирати собі лікаря. Лікар тоді отримує фінансування, щоб займатися пацієнтом або родиною, буде інший рівень "пацієнт - родина" і буде фінансування опіки над цією родиною на цілий рік", - зазначила Супрун. 

Також в.о. міністра повідомила, що кошти на це вже виділені в бюджеті в якості медичної субвенції, і така система фінансування не потребує введення додаткових податків. Розпорядником цих коштів буде новостворена державна агенція, "яка буде посередником між бюджетом і лікарями або лікарнями".

Разом з тим, в.о. міністра зазначила, що протягом 2017 року буде проведено розрахунок послуг для вторинної та третинної ланки медичної допомоги, тобто послуги лікарень та високоспеціалізовані медичні послуги.

"Це можуть бути як операції, так і консультації вузькопрофільних спеціалістів, діагностика, яка виходить за рамки первинної ланки... Це вже буде більш традиційна страхова система, при якій існують певні послуги, за які ми платимо певну суму", - сказала Супрун. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-