У Львові з'явився проспект Святого Івана Павла II

У Львові з'явився проспект Святого Івана Павла II

Фото
Укрінформ
З нагоди 20-річчя візиту Папи Римського Івана Павла II до України у Львові зявився проспект, названий на його честь.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Львівська міська рада.

Проспектом на честь понтифіка найменували частину вулиці Хуторівка – від вулиці Стрийської до проспекту Червоної Калини.

У Львові з'явився проспект Святого Івана Павла II / Фото: Маркіян Лисейко, Укрінформ

«По цій вулиці ступала нога і їхав папамобіль великого святого, можливо, найбільшої людини XX століття, яка любов’ю до Бога і до людей зменшувала зло, давала надію. І дай Боже, щоби цей проспект, яким будуть їздити люди на роботу, додому, до ринку, на навчання, стягував на наше місто заступництво цього великого святого, який любив людей і Україну», - зазначив архиєпископ і митрополит Філадельфійський УГКЦ Борис Ґудзяк.

Читайте також: У Львові одну з вулиць перейменують на честь Івана Павла II

23-27 червня відзначається 20-річчя візиту Папи Римського Івана Павла II в Україну. З цієї нагоди у Львівській міській раді відбулась урочиста академія, до якої долучилися керівники міста й області, науковці, священники, ченці та черниці, а також генеральний консул Республіки Польща у Львові. Під час події погасили тематичну поштову марку.

Як повідомляв Укрінформ, рішення про перейменування частини вулиці Хуторівка на честь Івана Павла II було ухвалено 20 травня на сесії Львівської міської ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-