Харківський Кадетський корпус вперше зарахував на навчання дівчат

Харківський Кадетський корпус вперше зарахував на навчання дівчат

Фото
Укрінформ
Уперше в історії Харківської державної гімназії-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою “Кадетський корпус” навчання у закладі розпочали 35 дівчат.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів заступник начальника кадетського корпусу з методичної роботи полковник Олексій Магілін.

“Уперше в історії навчального закладу під час цьогорічної вступної кампанії успішно відібрано 35 дівчат у 9-10 класи. До цього часу там вчилися лише юнаки”, - розповів Магілін.

За його словами, дівчата досить швидко адаптувалися до нового ритму життя, бо “близько 90 відсотків із них - із сімей військовослужбовців чи правоохоронців, тому морально до армійських труднощів підготовлені”.

Після закінчення кадетського корпусу майже усі дівчата планують продовжувати навчання у вищих військово-навчальних закладах, додав Магілін.

Також він повідомив, що цього навчального року до підрозділів 7-11 класів “Кадетського корпусу” зараховано рекордну кількість новачків - понад 250.

"Навесні до гімназії прибуло близько півтори тисячі школярів, які бажали носити погони кадетів. Ми перевірили їхні атестати, переглянули медкнижки та прийняли заліки з фізичної підготовки. Конкурс був чималий. Приміром, за право навчатися у роті 10 класу за одну посаду кадета позмагалися 10 осіб", - додав Магілін.

Читайте також: У київському ліцеї імені Богуна вперше навчатимуться дівчата

За його словами, цьогорічні новачки є мешканцями 19 областей України: "При цьому близько 20 хлопців приїхали до Харкова із тимчасово окупованих територій на Донбасі, бо не бачать там перспективи для себе".

За словами начальника кадетського корпусу генерал-майора Олексія Середи, у навчальному закладі впроваджуються інноваційні підходи та креативні методи виховання, активно використовується матеріальна база Військового інституту танкових військ НТУ "ХПІ" тощо.

Фото: facebook.com/kharkiv.rmc/

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-