На Донеччині не буде конфліктів навколо ПЦУ - Куць

На Донеччині не буде конфліктів навколо ПЦУ - Куць

Відео
Укрінформ
Голова Донецької ОДА Олександр Куць переконаний, що в області не буде конфліктних ситуацій релігійного характеру.

Про це він заявив на пресс-конференції у Краматорську.

«Зараз йдуть переговори з релігійними громадами щодо переходу до Православної церкви України. Громади мають самі прийняти рішення стосовно того, у якій церкві вони хочуть проводити певні обряди. Провокацій не очікується, адже з боку Православної церкви України жодних заходів насильницького характеру на планується. Всі активісти, які б могли спричинити будь-які конфліктні ситуації, попереджені про кримінальну відповідальність, тому жодних провокацій ми не очікуємо», - сказав Куць.

Відео: Олександр Куць, Фейсбук

За його словами, єдиними провокаторами зараз є представники Російської православної церкви, адже у їх проповідях постійно лунають слова про неспроможність та неканонічність української церкви, вони збирають підписи з особистими даними вірян та невідомо куди їх передають, «це єдина деструктивна діяльність, яка існує на теперішній час.

Читайте також: На Вінниччині перші дві парафії зареєстрували перехід до ПЦУ

Куць підкреслив, що із священнослужителями, які допускають такі дії, проводиться робота, у тому числі й з боку правоохоронних органів. Та він висловив впевненість, що у області вдасться уникнути конфліктних ситуацій релігійного характеру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-