На волині священик від РПЦ стріляв по прихильниках Помісної церкви

На волині священик від РПЦ стріляв по прихильниках Помісної церкви

Укрінформ
У селі Жидичин Ківерцівського району на Волині поліцейські вилучили зареєстровану мисливську рушницю у священика, який погрожував прихильникам Православної церкви України і стріляв у їх бік.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Волинської області.

"Поліцейські з’ясували, що у ніч на суботу, 23 лютого, 52-річний житель села Жидичин на території місцевого Свято-Михайлівського храму, на ґрунті релігійної нетерпимості, висловлюючи погрозу вбивством особам, які там перебували, здійснив чотири постріли з мисливської рушниці... Поліцейські вилучили в громадянина за місцем його проживання зареєстровану мисливську рушницю, яка належить його 34-річному сину", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: РПЦ в Україні є останнім форпостом Путіна - Епіфаній

Також зі стіни храму вилучили свинцеві дробини від рушничного пострілу. Все це направили на дослідження до Волинського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України.

Слідчі Ківерцівського відділу поліції за фактом погрози вбивством, вчиненої з мотивів релігійної нетерпимості, внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст. 129 Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від трьох до п’яти років.

Читайте також: Кіпрська церква збирається визнати ПЦУ

Як повідомляв Укрінформ, релігійна громада Жидичина проголосувала за перехід до єдиної помісної церкви України. 22 лютого біля сільського Свято-Миколаївського храму сталася сутичка між вірянами ПЦУ, які намагалися зайти в церкву, та прихильниками УПЦ (МП) на чолі зі священиками.

Вночі, за заявами свідків, настоятель храму протоієрей Володимир Гелета відкрив вогонь з вогнепальної зброї по людях, які залишилися охороняти церкву. Внаслідок стрілянини ніхто не постраждав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-