На Донеччині затвердили стратегії розвитку чотирьох тергромад

На Донеччині затвердили стратегії розвитку чотирьох тергромад

Укрінформ
У Донецькій області затверджено чотири стратегії розвитку територіальних громад - Соледарської, Лиманської, Миколаївської міських та Черкаської селищної, ще 6 громад затвердять свою стратегію розвитку у цьому році.

Про це у вівторок повідомили в Департаменті інформаційної та внутрішньої політики Донецької ОДА.

«Завдяки плідній співпраці виконавчих органів місцевої влади та представників Робочої групи (з питань стратегічного розвитку об’єднаних територіальних громад) наразі вже затверджено чотири стратегії розвитку громад, а саме: Соледарської, Лиманської, Миколаївської міських та Черкаської селищної об’єднаних територіальних громад. Протягом поточного року планують затвердити свої стратегії розвитку інші шість територіальних громад Донеччини», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: МВФ і Україна визначили основні завдання для Києва на 2019 рік

В ОДА нагадали, що, розуміючи важливість розроблення стратегій розвитку громад області як підґрунтя для становлення та зростання показників їх спроможності, облдержадміністрацією 13 лютого 2018 року було створено Робочу групу з питань стратегічного розвитку об’єднаних територіальних громад.

Її завданнями стали: визначення пріоритетних цілей та завдань соціально-економічного розвитку територій об’єднаних територіальних громад області та переважних напрямків їх розвитку, виходячи з наявного соціально-економічного потенціалу територій, а також надання органам місцевого самоврядування консультативно-методологічної та практичної допомоги з розробки стратегій розвитку їх територій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-