На Чернігівщині жителі перекрили трасу через відключення газу

На Чернігівщині жителі перекрили трасу через відключення газу

Укрінформ
У селищі Березна Менського району Чернігівщини місцеві жителі перекрили трасу Чернігів-Новгород-Сіверський через відключення газу на два тижні.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив начальник сектору комунікації ГУНП у Чернігівській області Сергій Бриль.

"У Березні приблизно о 10.30 близько 200 чоловік перекрили трасу - вони безперервно ходять пішохідним переходом. У такий спосіб люди протестують проти відключення газу в селищі. Порядок на місці події забезпечує поліція. Також чергує машина екстреної медичної допомоги", - розповів речник.

За словами Бриля, затору на дорозі немає, оскільки водії мають можливість об’їзду. До протестувальників виїхало керівництво райдержадміністрації та представники газової служби.

Як раніше повідомляла прес-служба "Чернігівгазу", газопостачання у смт Березна буде відсутнє з 4 до 17 червня у зв’язку з плановими роботами з обстеження газопроводів та газового обладнання, а також ремонту обладнання на газопроводі середнього тиску.

Читайте також: Чернігівщина береться тренувати резервістів і створює бригаду тероборони

Як прокоментувала подію фахівець зі зв’язків з громадськістю "Чернігівгазу" Наталія Свириденко, тимчасове припинення газопостачання в населених пунктах області (на 3-7 днів) - явище звичайне. Зокрема, нещодавно, відключалися навіть райцентри Городня та Сновськ. У Березні - великий обсяг робіт, тому що обстежуватимуться вводи до кожного будинку. Тому й анонсовано відключення на два тижні. Хоча газівники можуть впоратися й скоріше.

"Але коли іде таке протистояння, роботи можуть затягнутися. І те, що до ситуації долучаються політичні партії, теж може тільки зашкодити населенню", - зазначила Свириденко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-