Історичні кургани на Запоріжжі повернули державі

Історичні кургани на Запоріжжі повернули державі

Укрінформ
На Запоріжжі прокуратура повернула державі земельні ділянки з розташованими на них курганами, що перебували у приватній власності з 90-х років минулого століття. Вартість земельних ділянок - 6,5 мільйона гривень.

Про це повідомляє прокуратура Запорізької області.

«Рішенням Михайлівського районного суду Запорізької області задоволено позов Енергодарської місцевої прокуратури про повернення у державну власність земельних ділянок історико-культурного призначення (курганів) площею 0,0628 га вартістю 6,5 млн грн», - йдеться у повідомленні.

За даними прокуратури, археологічні пам’ятки перейшли у приватну власність наприкінці 1990-х років під час розпаювання земель на території Михайлівської селищної ради. При цьому, кургани не були виділені у державних актах на право приватної власності на землю, а охоронні зобов’язання щодо них не визначалися.

Читайте також: Киянам повернули землю на березі озера Срібний кіл

Виявивши цей факт, Енергодарська місцева прокуратура звернулась до суду з вимогою визнати раніше виданий державний акт на право приватної власності на історичні землі недійсним та повернути на користь держави земельні ділянки.

Як зазначає прокуратура, рішення суду щодо повернення курганів державі набуло чинності. Наразі вживаються заходи щодо фактичного передання земельних ділянок державі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-