Киянам повернули землю на березі озера Срібний кіл

Киянам повернули землю на березі озера Срібний кіл

Укрінформ
Столична прокуратура через суд повернула киянам землю у Дарницькому районі на березі озера Срібний кіл вартістю 7,6 мільйона гривень.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook речник Генеральної прокуратури Андрій Лисенко.

"Столична прокуратура через суд повернула киянам землю у Дарницькому районі на березі озера Срібний кіл вартістю 7,6 мільйона гривень. До цього її самовільно облаштували під ведення комерційної діяльності", - зазначив він.

За його словами, на цій ділянці всупереч законодавству було самовільно розміщено комплекс металевих споруд, облаштованих для проведення торгівлі, попри те, що ця земля площею 0,1 гектара частково потрапляє до прибережної захисної смуги озера Срібний кіл.

Лисенко наголосив, що Київська міська рада не приймала будь-яких рішень щодо передачі юридичним або фізичним особам спірної земельної ділянки у власність або користування.

Читайте також: Кличко наголосив, що всі винні у сутичці на Татарці мають бути покарані

Тепер, згідно з рішенням Господарського суду міста Києва приватний підприємець зобов’язаний повернути територіальній громаді столиці земельну ділянку біля озера Срібний кіл та привести її у придатний для використання стан. Тобто, звільнити від будівель та споруд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-