Підрив машини полковника СБУ в Маріуполі нагадує вбивство Шеремета - журналіст

Підрив машини полковника СБУ в Маріуполі нагадує вбивство Шеремета - журналіст

Укрінформ
Машина полковника контррозвідки СБУ Олександра Хараберюша у Маріуполі була підірвана керованою по радіо міною, яку напередодні заклала жінка-диверсант.

Про це повідомив у своєму Facebook журналіст, редактор сайту Цензор.нет Юрій Бутусов.

"Заступник начальника відділу контррозвідки управління СБУ Донецької області полковник Олександр Хараберюш загинув 31 березня під час висадження в повітря його машини керованою по радіо магнітною міною. За даними джерел «Цензор.Нет», розслідування встановило, що машина була підірвана міною, яку вночі встановила жінка-диверсант", - відзначив журналіст.

За його словами, жінка діяла не одна - хтось також спостерігав і контролював обстановку, давав їй команди, що робити.

"Вона була простим виконавцем. Виявивши машину Хараберюша, вона встановила міну під водійське сидіння - для цього не потрібно спеціальної підготовки, всього один порух... Усі обставини замаху випадково зафіксовано на відео однієї з камер спостереження", - додав журналіст.

Він також відзначив, що «дуже схожий почерк» у справі про вбивство у Києві журналіста Павла Шеремета.

"На жаль, встановити міну було не складно. Сім'я Хараберюша залишила у 2014-му Донецьк, і своєї квартири або будинку у Маріуполі не мала. Вони жили на арендованій квартирі у звичайній дев'ятиповерхівці. Ніякої охорони, звичайно, біля машин у дворі не було. У полковника не було водія і особистих охоронців", - відзначив журналіст.

За його словами, ударом по Хараберюшу російські спецслужби «захищають свою агентуру, а також зрадників, які діють проти України на окупованих територіях».

Як повідомляв Укрінформ, 31 березня у Маріуполі підірвали автомобіль, в якому знаходився співробітник СБУ полковник Олександр Хараберюш. Прокуратура відкрила провадження за статтею «теракт».

Раніше Бутусов повідомляв, що на рахунку полковника контррозвідки Хараберюша, який був родом із Донецька, близько 80 затримань російських агентів і терористів. Він був одним із найрезультативніших українських контррозвідників. Хараберюш зіграв ключову роль у виявленні та викритті трьох зрадників у лавах Донецького СБУ (у тому числі співробітника контррозвідки і шифрувальника), завербованих російською розвідкою, - Третяка, Никифорова, Косяка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-