Вбитий у Маріуполі контррозвідник знешкодив ДРГ, яка влаштувала криваві безлади

Вбитий у Маріуполі контррозвідник знешкодив ДРГ, яка влаштувала криваві безлади

Укрінформ
Полковник контррозвідки Олександр Хараберюш, який загинув від теракту в Маріуполі, брав участь у захопленні диверсійної групи "Мангуст", яка спровокувала масові безлади у місті 9 травня 2014 року.

Про це розповів у Facebook відомий журналіст, редактор сайту Цензор.нет Юрій Бутусов. 

"Хараберюш брав участь у резонансній операції щодо розшуку та захоплення диверсійної групи "Мангуст" - саме ця група атакувала міське управління міліції та спровокувала масові безлади у Маріуполі 9 травня 2014 року, що призвело до багаточисельних жертв, у тому числі - серед мирного населення. Знайти диверсантів було непросто. Але в результаті взяли усіх, усе керівництво, утік тільки один найманець", - написав журналіст.

Як повідомляв Укрінформ із посиланням на Бутусова, на рахунку полковника контррозвідки Хараберюша, який був родом із Донецька, близько 80 затримань російських агентів та терористів. Він був одним із найрезультативніших українських контррозвідників. Хараберюш зіграв ключову роль у виявленні та викритті трьох зрадників у лавах Донецької СБУ (у тому числі співробітника контррозвідки і шифрувальника), завербованих російською розвідкою - Третяка, Никифорова, Косяка.

Сьогодні у Маріуполі на центральній алеї Старокримського кладовища відбулося прощання з убитим під час теракту полковником Служби безпеки України Олександром Хараберюшом.

У п'ятницю, 31 березня, у Маріуполі підірвали автомобіль, в якому знаходився співробітник СБУ полковник Олександр Хараберюш. Без батька залишилися двоє маленьких дітей, молодшій доньці виповнилося всього два роки. Прокуратура відкрила  провадження за статтею "теракт".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-