У Балаклії вибухами пошкоджені 265 будівель

У Балаклії вибухами пошкоджені 265 будівель

Укрінформ
У місті Балаклія та селах, які постраждали від НС на території 65-го арсеналу, пошкоджені 265 будівель.

Про це повідомила голова Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична.

«Всі 265 будівель обстежено, складено акти. Аварійні роботи (закриття віконних і дверних прорізів) виконано вже на 80%, до кінця дня плануємо їх закінчити. Також сьогодні будівельні компанії беруться до відновлювальних робіт покрівель, віконних і дверних прорізів. На даний момент складаються відповідні поадресні графіки робіт, йде розміщення будівельників, завезення інструментів, техніки і обладнання», - зазначила голова ОДА.

Вона уточнила, що пошкоджено 231 житловий будинок (114 приватних і 117 багатоквартирних), 22 об'єкти інфраструктури та промисловості, 12 об'єктів соціальної сфери, у тому числі дві школи й два дитячі садки. 

«Один з постраждалих дитячих садків планують відновити протягом 2 - 3 днів, другий (у селищі Нафтовиків) потребує капітального ремонту, дітей з цього садка тимчасово направлять до найближчого дошкільного закладу району», - зауважила Світлична.

Вона додала, що всі непостраждалі дитячі дошкільні установи вже працюють.

До відновлювальних робіт у Балаклійському районі залучено 11 будівельних компаній.

Керівник області повідомила, що, за даними на ранок 27 березня, в пунктах евакуації перебувало 270 мешканців Балаклійського району. На ранковому засіданні регіонального штабу з ліквідації наслідків НС було ухвалено рішення про повернення людей додому, для чого балаклійцям нададуть транспорт.

Світлична також зазначила, що за час ліквідації НС до Балаклійського району надійшло понад 120 тонн гуманітарної допомоги, у тому числі понад 50 тонн продуктів харчування, медикаментів та засобів гігієни та понад 70 тонн будматеріалів.

Нині у районі тривають роботи з розмінування за територією населених пунктів. Розмінування самої Балаклії та населених пунктів у 10-кілометровій зоні завершено 26 березня.

Як повідомляв Укрінформ, 23 березня в м.Балаклія на території військового арсеналу Міністерства оборони виникла пожежа з подальшою детонацією боєприпасів і розльотом вибухонебезпечних предметів за межі арсеналу. З Балаклії і дев'яти прилеглих сіл було евакуйовано 36 тис. жителів.

За інформацією Міністерства охорони здоров'я, внаслідок НС 3 особи постраждали та 1 людина загинула.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-