Розмінування в Балаклійському районі повністю завершено - ОДА

Розмінування в Балаклійському районі повністю завершено - ОДА

Укрінформ
Розмінування в Балаклійському районі Харківської області, де 23 березня розпочався пожар та детонація снарядів на складі арсеналу, повністю завершено.

Так сказала журналістам голова Харківської ОДА Юлія Світлична, повідомляє кореспондент Укринформу.

"Станом на 27 березня розмінування в Балаклійському районі повністю завершено. З початку робіт у місті Балаклія та всіх населених пунктах, що знаходяться в 10 км від епіцентру НП, вилучили 1092 вибухонебезпечних предмети", - зазначила Світлична.

За її словами, у Балаклії працює комісія з усунення наслідків надзвичайної події.

"У місті та населених пунктах, що постраждали внаслідок НП, вже розпочато роботи по відновленню пошкоджених житлових будівель. Експерти оцінюють шкоду, яка завдана житловому фонду та об'єктам інфраструктури", - додала Світлична.

За її словами, електропостачання відновлено в 95% абонентів, які були відключені.

 "Щодо решти, то є серйозні руйнування енергомережі, аварійні бригади працюють у посиленому режимі. Відновити газопостачання в усіх населених пунктах району плануємо протягом двох-трьох днів. Роботи активно проводяться, в деяких селах газопостачання вже відновлено. Очікуємо підключення міста", - пояснює Світлична.

Як повідомляв Укрінформ, 26 березня позачергова сесія Балаклійської райради виділила 2 млн грн на ликвідацію наслідків ЧС.

Станом на 26 березня евакуйовані мешканці Балаклії та дев'яти прилеглих сіл почали повертатися додому. ОДА домовилася з Кабміном щодо виділення грошей з резервного фонду держбюджету на проведення робіт після розмінування.

23 березня в м.Балаклія на території військового арсеналу Міністерства оборони виникла пожежа з подальшою детонацією боєприпасів і розльотом вибухонебезпечних предметів за межі арсеналу. За інформацією Міністерства охорони здоров'я 3 людини постраждали, їх госпіталізовано, і 1 людина загинула.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-