Балаклію охороняють більше ста патрулів

Балаклію охороняють більше ста патрулів

Укрінформ
Порядок у Балаклії, звідки 23 березня у зв'язку з пожежею на складах місцевого арсеналу евакуйовано 20 тис. жителів, забезпечують посилені наряди правоохоронців.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла головний фахівець відділу комунікацій ГУНП в Харківській області Олександра Алексєєва.

"Щоб не допустити розкрадань майна евакуйованих громадян, організовано цілодобове патрулювання вулиць Балаклії нарядами з числа співробітників поліції, військовослужбовців Національної гвардії України і автопатрулювання нарядами батальйону поліції особливого призначення. До роботи залучено 282 співробітники главку і 60 одиниць техніки. На місцевості працюють 110 патрулів", - зазначила Алексєєва.

За її словами, з місцевим населенням проведена інформаційно-роз'яснювальна робота на випадок виявлення небезпечних предметів або виявлення підозрілих осіб: "Їм видано 6 тисяч відповідних пам'яток".

"Напередодні на місці події слідчо-оперативні групи з Харкова оглянули 215 об'єктів, склали протоколи і зафіксували міру їх ушкодження. Для оцінки вартості пошкодженого майна призначено відповідні експертизи", - додала Алексєєва.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 26 березня в поліцію надійшло відразу три заяви від жителів Балаклії про крадіжки майна, дев'ять - про ушкодження майна, два громадянина заявили про ушкодження житла.

26 березня голова Харківської ОДА Юлія Світлична заявила про повне розмінування Балаклії і дев'яти прилеглих сіл, звідки в цілому було евакуйовано 36 тис. місцевих жителів. Люди з евакопунктів повертаються додому.

23 березня в м.Балаклія на території військового арсеналу Міністерства оборони виникла пожежа з подальшою детонацією боєприпасів і розльотом вибухонебезпечних предметів за межі арсеналу. За інформацією Міністерства охорони здоров'я 3 людини постраждали, їх госпіталізовано, і 1 людина загинула.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-