У Затоці тітушки не пускають на роботу нового секретаря

У Затоці тітушки не пускають на роботу нового секретаря

Укрінформ
Після затримання за підозрою у замовному вбивстві екс-секретаря Затоківської селищної ради В'ячеcлава Бокия загострився конфлікт за владу в цьому курортному селищі Одеської області.

Група молодиків спортивної статури у камуфляжі на чолі з депутатом Галиною Барановською, прибічницею ув'язнених селищного екс-голови Василя Зв'ягінцева та екс-секретаря, намагається не допустити до виконання обов'язків переобраного у травні секретаря ради Наталію Вернигору, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У четверг, 15 вересня, група найманців, залучених прибічниками екс-голови Звягінцева та екс-секретаря Бокия, здійснили силове захоплення приміщення селищної ради і не допускали на робоче місце переобраного у травні секретаря ради Наталію Вернигору. Надвечір стало відомо, що будівлю ради заміновано. І увечері фахівці-вибухотехніки і кінологи у супроводі співробітників ДСНС та поліції здійснили перевірку приміщення на наявність вибухівки, однак "замінування" виявилось хибним", - повідомив представник громадської організації "Добробут Затоки" Олександр Григоренко.

У свою чергу, в відділі комунікацій ГУНП в Одеській області уточнили, що проводяться заходи з установлення особи, котра надала неправдиве повідомлення. Відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ч. 1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України.

Втім, одним із ключових моментів протистояння між групами прибічників корумпованого керівництва селищної ради та ініціаторами змін і припинення земельних афер у селищі стало зволікання з розглядом клопотання про продовження міри запобіжного заходу стосовно селищного голови Зв'ягінцева та голови земельної комісії Богдана Шевчука колегією  Апеляційного суду Одеської області, на якому головував Олександр Потанін.

"Після того, як Вищий Спеціалізований Суд України прийняв остаточне рішення про розгляд справи Звягінцева і Шевчука в Одесі, колегія Апеляційного суду Одеської області ухвалила рішення про перенесення розгляду справи Зв'ягінцева-Шевчука до міськрайонного суду, хоч така ухвала суперечить нормам КПК України", - вважають правники адвокатського об'єднання "Привілей", очолюваного Олександром Погорілим, у замовному вбивстві якого вмотивовано підозрюється екс-секретар селищної ради Бокий.

Сьогодні, 16 вересня, клопотання адвокатів Зв'ягінцева та Шевчука про звільнення цих чиновників з-під варти розгляне суддя Ізмаїльського міськрайонного суду Олександр Бурнусус.

Як повідомлялося, селищного голову Зв'ягінцева арештовано за незаконне виведення з комунальної власності 3-гектарної земельної ділянки на березі моря. Її розділили між 66 фізичними особами і передали у приватну власність. За оцінками слідчих, орієнтовна вартість відчуженої землі - 50 мільйонів гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-