У Харкові обленерго

У Харкові обленерго "відключило" тролейбуси і трамваї

Укрінформ
Майже півсотні тролейбусів і стільки ж трамваїв не вийшли на маршрути у Харкові: вночі "Харківобленерго" знеструмило електротранспорт за борги.

Про це журналістам сказав заступник директора Департаменту інфраструктури Харківської міськради Євген Федорчук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Компанія "Харківобленерго" відключила шість тягових підстанцій, які забезпечують електроенергією наземний міський електротранспорт. Зокрема, стоять всі трамваї Салтівського депо - у самому густонаселеному районі міста. Не вийшов на маршрути рухомий склад тролейбусного депо в районі ХТЗ", - зазначив Федорчук.

За словами першого заступника директора КП "Міськелектротранссервіс" Віктора Громикіна, підприємство не може погасити борг енергетикам у понад 40 млн грн через те, що "цього року держава не компенсує перевезення пільгового контингенту".

Водночас директор Департаменту з питань інформації і зв'язків з громадськістю Харківської міськради Юрій Сидоренко запевнив,  що перевізники вивели на маршрути додаткові автобуси.

Як повідомляв Укрінформ, 26 серпня півтисячі працівників комунальних підприємств міста - "Харківводоканалу", "Харківських теплових мереж" і "Міськелектротранссервісу" - провели пікет біля адміністративної будівлі АК "Харківобленерго", вимагаючи не відключати електроенергію за борги.

У "Харківобленерго" заявили, що борги "КП "Харківводоканал" перевищили 600 млн грн, "Міськелектротрансу" - 47 млн грн, КП "ХТМ" - 100 млн грн, водночас рівень тарифів, вважають енергетики, дозволяє погасити борги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-