Харківські комунальники пікетують

Харківські комунальники пікетують "Обленерго"

Фото
Укрінформ
Співробітники ряду комунальних підприємств вийшли на пікет до будівлі "Харківобленерго" на знак протесту проти відключення електроенергії за борги.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Біля головного входу будівлі зібралося не менше півтисячі співробітників "Харківводоканалу", "Міськелектротранссервісу" і "Харківських теплових мереж". У руках у пікетників плакати: "Руки геть від комунальних підприємств", "Дайте спокійно працювати!", "Ні - відключенню електроенергії", "Ні - транспортному колапсу!". Пікетувальники не пускають співробітників "Харківобленерго" на робочі місця.

"Це вимушений захід через загрозу відключення електроенергії. Так, ми вже отримали попередження про відключення тягових підстанцій електротранспорту в ніч на 27 серпня. При цьому ми не можемо погасити борг у сумі більш як 40 млн грн. Через те, що цього року держава не компенсує підприємству перевезення пільгового контингенту", - пояснив журналістам перший заступник директора КП "Міськелектротранссервіс" Віктор Громикін.

За словами прес-секретаря КП "ХТС" Тетяни Чуйкової, відключення на підприємстві почалися в березні: "Ми не можемо погасити борг у 83 млн грн, оскільки, за постановою Кабміну, гроші споживачів автоматично переводяться на рахунки НАК "Нафтогаз Україна".

Попередження про відключення об'єктів водовідведення та водопостачання наприкінці серпня отримали і на підприємстві КП "Харківводоканал", що підтверджує учасник пікету, заступник директора підприємства Владлен Волков.

Водночас, у "Харківобленерго" називають свої цифри: борги "КП "Харківводоканал" перевищили 600 млн грн, "Міськелектротрансу" - 47 млн грн, КП "ХТМ" - 100 млн грн, тоді як рівень тарифів дозволяє погасити борги.

Порядок на пікеті забезпечують наряди поліції. Інцидентів немає.

Фото: В'ячеслав Мадієвський/Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-