Дров'яний скандал: Москаль нарахував уже 182 вагони на кордоні

Дров'яний скандал: Москаль нарахував уже 182 вагони на кордоні

Укрінформ
Лісгоспи з усієї України під виглядом дров намагаються вивезти в Євросоюз ділову деревину

Про це йдеться в телеграмі, яку голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль направив Прем'єр-міністру України Володимиру Гройсману, Голові ДФС Роману Насірову, а також керівництву Державного агентства лісових ресурсів України та головам Київської, Рівненської, Житомирської, Тернопільської і Чернігівської обласних державних адміністрацій, інформує сайт Москаля 

"На сьогодні в області накопичилися загалом 182 залізничні вагони з «паливною деревиною», завантажені в інших областях України й готові до експорту в країни Євросоюзу. Однак перевірки встановили, що під виглядом паливної деревини на підприємства Чехії, Словаччини, Угорщини, Румунії та Австрії намагаються вивезти ділову деревину. За допомогою запитів вдалося з’ясувати, що вказані підприємства в своїй роботі використовують не паливну, а ділову деревину, яку завозили з України до заборони експорту кругляка", - повідомив очільник Закарпатської ОДА.

Крім того, перевірки встановили, що чимало вагонів, завантажених лісом у Київській, Рівненській, Житомирській, Тернопільській, Чернігівській та Львівській областях, разом із деревиною везуть на експорт «лісове повітря». Так, у 30 залізничних вагонах, оформлених Київською митницею ДФС, при зважуванні виявлена недовага між задекларованим і реальним вантажем більше ніж 228 тонн. У 56 вагонах, оформлених Житомирською митницею, -  699 тонн. У 6 вагонах, оформлених Рівненською митницею - понад 60 тонн. У 18 вагонах, оформлених Львівською митницею, - 173 тонни. У 9 вагонах, оформлених Хмельницькою митницею, - 28 тонн. У 7 вагонах, оформлених Чернігівською митницею, - 67 тонн. У 5 вагонах, оформлених Тернопільською митницею, - 7 тонн.

Загалом під час перевірки виявлено недовагу в понад 1 тисячу 401 тонну. Якщо б весь вантаж був оформлений і вивезений на експорт, сума незаконного повернення ПДВ становила би близько мільйона гривень. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-