Дров’яний скандал: Москаль повідомив про нові знахідки у вагонах

Дров’яний скандал: Москаль повідомив про нові знахідки у вагонах

Укрінформ
У результаті перевірки залізничних вагонів на прикордонних станціях "Чоп" та "Батєво"у вагонах, завантажених за документами дровами, виявлена частина ділової деревини.

Про це повідомляється на сайті голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля.

"У 8 вагонах, завантажених за документами паливною деревиною (тобто дровами), виявлена частина деревини з кодом 4403 (ділова деревина). Власники деревини: державне підприємство "Бродівське лісове господарство", ДП "Самбірське лісове господарство", ДП "Сколівське лісове господарство", ДП "Славське лісове господарство", - йдеться у повідомленні.

Митне оформлення вантажу здійснювала Львівська митниця.

"Такі ж порушення виявлені у вагонах із деревиною від ДП "Новоград-Волинський дослідний ліспромгосп", митне оформлення яких проводила Житомирська митниця, та ДП "Бережанське лісопромислове господарство", митне оформлення яких здійснювала Тернопільська митниця", - зазначається у повідомленні.

Крім того, в процесі зважування були зафіксовані розбіжності у задекларованій і реальній вазі вантажу. Два вагони з деревиною виявилися легшими від задекларованої ваги на 3,6 тонни, а один - важчим на 1,2 тонни. Митне оформлення цих вагонів здійснювала Тернопільська митниця.

Москаль направив телеграму керівництву Державної фіскальної служби України з проханням анулювати документи підприємств-порушників на митне оформлення лісоматеріалів, а також у Державне агентство лісових ресурсів із проханням відкликати оформлені з порушеннями вагони зі станцій "Чоп" та "Батєво".

Як повідомляв Укрінформ, на прикордонних станціях "Чоп" та "Батєво" накопичилися 169 вагонів з усієї України, які, згідно з документами, завантажені "паливною деревиною" для експорту в країни ЄС. Результати попередньої перевірки, яка виявила грубі порушення та розбіжності між декларованим і реальним вантажем, були оприлюднені 10 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-