Дров’яний скандал: Москаль просить Гройсмана прибрати 169 вагонів

Дров’яний скандал: Москаль просить Гройсмана прибрати 169 вагонів

Документ
Укрінформ
Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль звернувся до Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана з проханням втрутитися в ситуацію, що склалася на залізничних станціях "Чоп" та "Батєво", і відкликати звідти вагони з "паливною деревиною", які блокують прикордонні станції.

Відповідну інформацію та скан-копію телеграми Гройсману оприлюднено на офіційному сайті Москаля.

"На сьогодні на прикордонних залізничних станціях "Чоп" та "Батєво" в Закарпатській області накопичилося 169 залізничних вагонів із лісом, готових до відправки на експорт у країни Євросоюзу. Усі вагони завантажені кругляком, який по документації проходить як паливна деревина. Відправники лісу - державні підприємства лісового господарства з усієї України (крім Закарпаття)", - йдеться у повідомленні Москаля.

Він також наводить перелік лісгоспів-відправників лісу. За словами губернатора, це Самбірське, Бродівське, Буське, Володимирецьке, Городницьке, Дрогобицьке, Корюківське, Тернопільське, Славське, Сарненське, Словечанське, Турківське, Холминське лісові господарства; Новоград-Волинський дослідний лісомисгосп, Клавдієвський, Шепетівський і Славутський, Тетерівський лісгоспи, Баранівське, Бережанське і Радомишльське, Старосамбірське лісомисливські господарства; Сколівське ДЛГП; Галсільліс; Макарівське ЛГ; Новгород-Сіверське ЛГ і ТОВ "Вудлайн 2014".

Москаль зазначив, що жоден із закарпатських держлісгоспів деревину на експорт не вивозить. Один із отримувачів лісу, який накопичується на залізничних станціях, - фірма в Празі (Чехія), заснована громадянами Росії, котрі після запровадження санкцій Євросоюзу проти Росії взялися вивозити за кордон український ліс. Однак через Закарпаття так звані паливні дрова у вигляді кругляку за кордон не пропускаються і пропускатися не будуть, запевнив він.

Губернатор просить Прем'єра вплинути на ситуацію і дати вказівку Державному агентству лісових ресурсів України відкликати вагони з лісом із Закарпаття.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-