Прикордонники розповіли, що знаходять у вагонах з дровами

Прикордонники розповіли, що знаходять у вагонах з дровами

Укрінформ
Триває комісійна перевірка 169 залізничних вагонів із лісом на прикордонних станціях «Чоп» та «Батєво», що затримані на Закарпатті. Вагони, що з’їхалися на Закарпаття з усієї України, завантажені паливною деревиною на експорт. У ході перевірки, до якої залучені залізничники, митниця, торгово-промислова палата, управління лісового та мисливського господарства, виявлено значні порушення та навіть контрабанду сигарет.

Про це інформує прес-служба Закарпатської ОДА.

«Перший день перевірок почався учора, 9.06. Розбіжності у вазі на 7 – 10 тонн,  – Загалом зі 169 вагонів розбіжності виявлені в 40 вагонах», - інформує пре-служба Закарпатської ОДА.

Крім цього, у 4-х вагонах ДП «Городницьке лісове господарство» (Житомирська область), які оформляла Житомирська митниця, виявлені сторонні вкладення: кріплення розірвані, зсув верхнього шару тощо. У 3-х вагонах замість паливної деревини (код 4401100000) виявлена ділова деревина (код 4403). Вагони належать ДП «Володимирське лісове господарство» (оформляла Рівненська митниця), Славське лісогосподарське підприємство «Галсільліс» (оформляла Львівська митниця), ДП «Славське лісове господарство (оформляла Львівська митниця).

«Показово, що ряд колод мають тільки кору й невеличкий шар деревини, а порожнина зроблена промисловим способом під схованки для контрабанди тютюнових виробів. Оскільки вагони з лісом стоять на станціях давно й без охорони, імовірно, зловмисники, знаючи про перевірку, встигли вибрати і вивезти контрабанду», - повідомляє прес-служба Закарпатської ОДА.

Голова ОДА Геннадій Москаль звернувся до Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, голови Державної фіскальної служби Романа Насірова та керівництва Державного агентство лісових ресурсів із проханням відкликати із Закарпаття в першу чергу вагони з лісом, у яких виявлені порушення, анулювати митне оформлення деревини на експорт і вжити відповідних заходів щодо відправників лісу, які під виглядом експорту паливної деревини займаються контрабандою та іншими махінаціями.

Нагадаємо, на Закарпатті затримані до вивозу на експорт майже 170 вагонів з лісо, марковані як дрова. Дрова звезені з усієї країни, продукції закарпатських лісгоспів тут немає. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-