Зеленський: Ми досягли політичного рішення про початок переговорів щодо вступу в ЄС

Зеленський: Ми досягли політичного рішення про початок переговорів щодо вступу в ЄС

Укрінформ
За результатами тристоронніх переговорів Президента України Володимира Зеленського, глави Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн і Прем‘єр-міністра Бельгії Александра де Кроо досягнуто політичного рішення про відкриття переговорів щодо членства Української держави в Євросоюзі.

Про це глава Української держави заявив під час пресконференції в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні (24 лютого – ред.) провели тристоронню зустріч із Президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн і Прем‘єр-міністром Бельгії, країни, яка зараз головує в Євросоюзі, Александром де Кроо. Такий формат підкреслює наш пріоритет у відносинах із Європейським Союзом на цей рік. Маємо бути не менш активними у напрямі євроінтеграції України, ніж минулого року. Ми досягли політичного рішення про відкриття переговорів щодо членства. І вже готові отримати переговорну рамку, а після цього розпочати переговори щодо вступу України в ЄС. Можемо зробити це під час головування Бельгії", – зазначив Президент.

На переконання Зеленського, це буде не лише чітким свідченням, що об‘єднана Європа не піддається жодному путінському шантажу, але й свідченням того, що Європа визнає та поважає відданість українського народу європейським цінностям і солідарності. "Маємо разом вирішувати кожне із наявних у Європі суперечностей і маємо разом захищати нашу Європу від усіх форм російської агресії", – підкреслив глава Української держави.

Читайте також: Україна звернеться до Єврокомісії щодо невідкладного скринінгу для інтеграції у ринок ЄС

Як повідомляв Укрінформ, 14 грудня 2023 року лідери країн-членів Європейського Союзу ухвалили рішення розпочати переговори про вступ України та Молдови.

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн 21 лютого висловила переконання, що рамкові умови для переговорів з Україною про вступ до ЄС будуть готові на початку літа.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-