Зеленський і Мелоні обговорили оборонну співпрацю та Формулу миру

Зеленський і Мелоні обговорили оборонну співпрацю та Формулу миру

Фото
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський і голова Ради міністрів Італії Джорджія Мелоні обговорили подальші кроки оборонної співпраці.

Як передає Укрінформ, про це Зеленський написав у Фейсбуці.

Фото: Офіс Президента
Фото: Офіс Президента

«Вітаю з початком італійського головування в «Групі семи». Ми цінуємо внесення питань обороноздатності та відбудови України до пріоритетів на 2024 рік. Це потужний сигнал, що демонструє незмінну підтримку України в боротьбі з агресором», - зазначив Зеленський.

Президент поінформував співрозмовницю про масовані російські ракетні удари, постійний терор «Шахедами», обстріли прифронтових та прикордонних міст і громад.

«Звичайно, обговорили ситуацію на передовій. Я дякую Італії та особисто Джорджі за готовність і надалі допомагати в посиленні нашої ППО. Це надзвичайно важливо для порятунку життів та забезпечення можливості нормального існування для міст і сіл нашої країни», - зазначив Зеленський.

Читайте також: Формула миру: Єрмак обговорив з главою МЗС Мексики підготовку до зустрічі радників лідерів держав

Співрозмовники обговорили й подальші кроки оборонної співпраці. Зокрема, торкнулися питання оборонної копродукції.

«Україна та Італія разом можуть зміцнити захист не лише наших народів, але й усієї Європи. Це буде вагомий внесок у глобальну безпеку», - прокоментував Зеленський.

Окрема увага приділялась підготовці зустрічі радників щодо Формули миру, яка відбудеться в Давосі вже за кілька тижнів.

«Вдячний Італії за незмінну підтримку наших зусиль із відновлення повної сили міжнародного права: наша Формула миру саме заради цього й запропонована. Доручили нашим командам активізувати двосторонню роботу щодо безпекових гарантій для України», - підкреслив Зеленський.

Читайте також: Кулеба доручив дипломатам активізувати роботу з просування Формули миру

Він особливо відзначив підтримку Італією України на рівні «Групи семи» та у європейських інституціях. Співрозмовники домовилися й надалі спільно працювати, щоб рішення «Групи семи» заради відновлення справедливого миру та покарання агресора повністю виконувались.

«Також вдячний Італії за підтримку України в нашому русі до повноправної європейської інтеграції. Обговорили з Джорджею і питання фінансової та політичної підтримки України Євросоюзом. Італія з нами у цьому, і це додає впевненості не лише Україні, а й усім, хто прагне, щоб наша Європа вистояла проти російських ударів», - підкреслив Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, прем’єрка Італії виступає за подальшу передачу зброї Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-