Байден - Конгресу США: Допомога Україні не може чекати

Байден - Конгресу США: Допомога Україні не може чекати

Укрінформ
Президент США Джо Байден закликав республіканців у Конгресі облишити «дріб’язкову» партійну політику та ухвалити масштабний запит із додатковим фінансуванням потреб нацбезпеки з коштами, зокрема, для України.

Про це він заявив у спеціальному зверненні в середу, передає кореспондент Укрінформу.

«Це не може чекати. Конгрес має ухвалити додаткове фінансування для України, перш ніж піде на святкові канікули», - зауважив глава Білого дому.

Він наголосив, що республіканці в Конгресі, які блокують цей пакет, «готові зробити Путіну найбільший подарунок, на який він міг сподіватися» та відмовитися від глобального лідерства США не лише в питанні щодо України, а загалом.

«Республіканці думають, що можуть отримати все, що захочуть, без жодних двопартійних компромісів», – зауважив у цьому зв’язку Байден.

Читайте також: Байден: Відмова від підтримки України - це просто безумство

Він підкреслив, що так не вийде, і Україна, яка втрачає людей на полі бою, не повинна страждати через такий підхід. Байден зазначив, що готовий піти на «значні компроміси» щодо змін у прикордонній політиці, визнавши, що ця система у США не працює як треба. Однак президент чекає, що й республіканці підуть на компроміс.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні демократи в Сенаті США представили проєкт закону на суму близько $111 млрд, який відповідає запиту президента Байдена та передбачає допомогу Україні та Ізраїлю, а також заходи, спрямованих на захист південного кордону США.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-