У МЗС відреагували на порівняння конгресменом-республіканцем українців з «гарматним м’ясом»

У МЗС відреагували на порівняння конгресменом-республіканцем українців з «гарматним м’ясом»

Укрінформ
У Міністерстві закордонних справ України вважають абсолютно неприйнятним порівняння українців із «гарматним м’ясом» з боку члена Конґресу США Пола Госара і наголошують, що Сполученим Штатам добре відомі цінності, за які бореться український народ.

Про це йдеться у коментарі речника МЗС Олега Ніколенка, оприлюдненому в Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Порівняння українців із «гарматним м’ясом» з боку члена Конґресу США Пола Госара є абсолютно неприйнятним. США добре відомі цінності, за які бореться український народ – свободу, демократичний розвиток, верховенство права та повагу до прав людини. Ставити під сумнів підтримку України – давати путіну зелене світло на продовження вбивств українців та знищення демократії», - зазначив Ніколенко.

Він зауважив, що наближення виборів не має перетворювати політиків на відірваних від реальності популістів. У цьому контексті речник МЗС застеріг, що «вибори проходять, а міжнародний авторитет, підірваний маніпулятивними заявами про війну росії проти України, залишається».

Читайте також: Конгресмени-демократи відкликали лист до Байдена про посилення дипломатії з рф

«Переконані, що висловлювання окремих конґресменів не вплинуть на продовження двопартійної підтримки України з боку США», - зазначив Ніколенко.

Як повідомлялося, конгресмен-республіканець Пол Госар, який є одним із найвідданіших прихильників експрезидента Дональда Трампа у Конгресі, оприлюднив на своєму сайті листа, в якому запросив президентів України та росії до штату Арізона, який він представляє, для проведення "мирних переговорів".

Ультраправий конгресмен заявив, що "світ бачив достатньо смертей та руйнувань між росією та Україною, але західні країни, схоже, байдуже ставляться до використання українців як гарматного м'яса та не зацікавлені у деескалації".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-