Шмигаль провів зустріч із послами ЄС та країн G7

Шмигаль провів зустріч із послами ЄС та країн G7

Фото
Укрінформ
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль провів зустріч із послами країн Європейського Союзу та Групи Семи (G7).

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Департамент комунікацій Секретаріату Кабінету Міністрів України.

Під час зустрічі сторони обговорили широке коло питань співпраці та підтримки України у різних сферах.

Глава українського уряду подякував ЄС та країнам G7 за надану Україні політичну, фінансову й військову підтримку.

Шмигаль провів зустріч із послами ЄС та країн G7/Фото: kmu.gov.ua

“В умовах міжнародної напруги ми сьогодні відчуваємо підтримку багатьох країн. Вдячні урядам ваших держав за зусилля, спрямовані на підтримку реформ та демократичних інституцій. Посилення обороноздатності України та підвищення економічної стабільності — найкраща відповідь на дії країни-агресора”, — заявив Шмигаль.

За словами Прем’єр-міністра, позитивні сигнали, які надають Україні міжнародні партнери, сприяють зміцненню її позиції.

Читайте також: Росія принаймні найближчі два тижні залишиться на дипломатичному шляху – Кулеба

Очільник українського уряду поінформував, що в листопаді 2021 року Рада виконавчих директорів МВФ затвердила перший перегляд спільної з Фондом програми Stand-by та продовжила термін її дії до кінця червня цього року. Крім того, Україна має намір продовжити співробітництво з МВФ в рамках програм підтримки впровадження реформ та направити запит до Фонду про започаткування нової програми.

Також Прем’єр-міністр заявив, що Україна готова невідкладно розпочати консультації з ЄС щодо започаткування нової програми макрофінансової допомоги. Шмигаль подякував Єврокомісії за заяву про пакет фінансової допомоги Україні в розмірі 1,2 млрд євро.

Глава уряду нагадав, що забезпечення ефективної діяльності антикорупційних інституцій, незалежності судової системи та прокуратури, реалізація корпоративної реформи є частиною порядку денного України.

Читайте також: Зеленський вважає, що зустріч радників «Норманді» була конструктивною

“Чітко розуміємо важливість незмінного впровадження курсу реформ в Україні. Ми послідовно виконували всі взяті на себе зобов’язання і будемо продовжувати цю роботу. На нашому боці єдність всіх гілок влади: Президента, уряду й парламенту”, — заявив Прем’єр-міністр.

З української сторони в зустрічі взяв участь міністр фінансів Сергій Марченко. Зі сторони Групи Семи були присутні посли: Федеративної Республіки Німеччини Анка Фельдгузен, Французької Республіки Етьєн де Понсен, Канади Лариса Ґаладза-Кронін, Великої Британії Мелінда Сіммонс, Італійської Республіки П’єр Франческо Дзадзо, Японії Кунінорі Мацуда, а також Глава Представництва ЄC Матті Маасікас, радник Посольства США Алан Перселл.

Як повідомляв Укрінформ, 24 січня голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн повідомила, що Єврокомісія надасть Україні новий пакет фінансової допомоги у розмірі 1,2 млрд євро.

Читайте також: У канадському МЗС створять департамент України

За її словами, ця підтримка допоможе Україні "задовольнити фінансові потреби через імовірний збройний конфлікт та підтримати зусилля України щодо зміцнення її стійкості".

Фото: kmu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-