Зеленський вважає, що зустріч радників «Норманді» була конструктивною

Зеленський вважає, що зустріч радників «Норманді» була конструктивною

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський позитивно оцінює факт зустрічі радників лідерів країн Нормандського формату, її конструктивний характер, а також намір продовжити змістовні переговори за два тижні в Берліні.

Про це повідомляє пресслужба глави держави, передає Укрінформ.

«Для нашої держави перший пріоритет на сьогодні – це досягнення стабільної та безумовної тиші на Донбасі. Режим припинення вогню має бути гарантований, надійний, і саме на цій основі можуть бути зроблені наступні кроки», – наголосив Президент.

В ОП нагадали, що переговори радників у Парижі тривали понад вісім годин, й запевнили, що були змістовними й такими, що дають змогу окреслити можливість досягнення рішень, необхідних для миру.

В Офісі глави держави відзначили, що під час зустрічі політичних радників у Парижі були детально обговорені наявні розбіжності сторін у трактуванні Мінських домовленостей. Також було зазначено, що дотримання режиму припинення вогню не має залежати від будь-яких розбіжностей у трактуваннях.

Читайте також: Режим «тиші» на сході України може стати основою для прогресу за іншими напрямками – ОП

«Обов'язковим елементом руху до чесного й стабільного миру для Донбасу через виконання Мінських домовленостей вважаємо активізацію роботи Нормандського формату і на рівні лідерів відповідних країн з організацією їхньої зустрічі найближчим часом», - додали в ОП.

Читайте також: Радники Нормандського формату мають зустрітися за два тижні у Берліні - Єрмак

Як повідомляв Укрінформ, 26 січня у Парижі відбулася зустріч політичних радників лідерів країн Нормандського формату - України, Франції, Німеччини та Росії. За її результатами, керівник ОП Андрій Єрмак поінформував, що всі сторони узгодили фінальне комюніке й підтримали сталий режим припинення вогню на сході України.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-