Росія принаймні найближчі два тижні залишиться на дипломатичному шляху – Кулеба

Росія принаймні найближчі два тижні залишиться на дипломатичному шляху – Кулеба

Укрінформ
Росія принаймні найближчі два тижні, до наступної зустрічі радників лідерів «нормандської четвірки», найімовірніше, залишиться на дипломатичному шляху.

Про це сказав журналістам міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час візиту в Копенгаген, передає Укрінформ.

«Хороша новина: радники домовилися зустрітися в Берліні через два тижні, а це означає, що принаймні найближчі два тижні Росія, найімовірніше, залишиться на дипломатичному шляху», - зазначив міністр.

Кулеба також зауважив, що Україна готова рухатися шляхом імплементації Мінських домовленостей, нагадавши, що вони починаються з безпеки.

«Однак Росія має підходити до переговорів з бажанням дійти до прогресу. На жаль, найбільша вимога Росії полягає в тому, щоб Україна напряму взаємодіяла з російськими маріонетками в Донецьку та Луганську замість того, щоб вести переговори з Росією. Цього не станеться. Це принципове питання», - наголосив міністр.

Читайте також: Єрмак: Готові до переговорів у режимі 24/7 для припинення війни та деескалації

Як повідомлялося, 26 січня керівник Офісу Президента Андрій Єрмак поінформував, що політичні радники лідерів країн Нормандського формату домовилися провести наступну зустріч у Берліні орієнтовно через два тижні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-