Єрмак: Готові до переговорів у режимі 24/7 для припинення війни та деескалації

Єрмак: Готові до переговорів у режимі 24/7 для припинення війни та деескалації

Укрінформ
Україна готова до переговорів у форматі 24/7 задля припинення війни, повернення своїх територій і деескалації ситуації на кордонах.

Про це заявив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак під час брифінгу після зустрічі радників нормандського формату у Парижі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Робота триває. Україна, як завжди, готова до переговорів, до зустрічей 24/7, тому що для нас - для Президента Зеленського, для всієї команди - мета припинення війни, повернення наших територій, а сьогодні - це і зняття напруги, яка є, деескалація навколо українських кордонів, є пріоритетом", - сказав Єрмак.

Читайте також: Єрмак пояснив, чому у Парижі деескалацію біля кордонів не обговорювали детально

Він поінформував, що на сьогоднішній зустрічі сторони підтримали тезу, що робота в підгрупах Тристоронньої контактної групи має тривати.

Керівник ОП висловив упевненість, що переговори радників є "реанімацією нормандського формату", однак наголосив, що між Україною і Росією залишається багато розбіжностей.

"Сторони абсолютно відкрито задекларували, що існує багато розбіжностей між Україною і Російською Федерацією щодо і виконання Мінських домовленостей, і трактування їх, але при цьому є бажання працювати над цими розбіжностями", - зауважив Єрмак.

Читайте також: Радники Нормандського формату мають зустрітися за два тижні у Берліні - Єрмак

Як повідомлялося, 26 січня в Парижі відбулася зустріч політичних радників лідерів країн нормандського формату: України, Франції, Німеччини, Росії.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-