Президентка Єврокомісії запевнила Україну в підтримці ЄС у важкі часи

Президентка Єврокомісії запевнила Україну в підтримці ЄС у важкі часи

Укрінформ
Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн сьогодні у Брюсселі виступила із заявою щодо надання Україні нового пакету фінансової допомоги, в якій підтвердила тверду підтримку Євросоюзом свободи й незалежності країни, а також її права на самостійні зовнішньополітичні рішення.

Як повідомляє Укрінформ, повний запис заяви Президента Єврокомісії поширений сьогодні на мультимедійному порталі ЄС.

«Минулої п’ятниці я розмовляла з Президентом Зеленським, щоб оцінити ситуацію в Україні, спричинену агресивними діями Росії. Ми обговорили, як Європейський Союз може продовжити підтримку України, як у негайну, так і у середньостроковій перспективі. Як завжди, Європейський Союз стоїть поряд з Україною у цих важких обставинах, і наша рішучість є дуже твердою», - наголосила Урсула фон дер Ляєн.

Вона нагадала, що Європейський Союз вже надав Україні суттєву допомогу для модернізації країни та для підвищення її стійкості, а також конкретно – для боротьби з пандемією COVID-19. Із 2014 року Європейський Союз та європейські фінансові інституції виділили для України більше 17 мільярдів євро в грантах та кредитах.

Читайте також: Єврокомісія виділяє Україні €1,2 мільярда допомоги

Урсула фон дер Ляєн підтвердила виділення Україні нового пакету фінансової допомоги в обсязі 1,2 мільярда євро, що був раніше анонсований у соціальних мережах, для вирішення фінансових потреб країни, що пов’язані з конфліктом, та висловила сподівання на швидке ухвалення цієї пропозиції Радою ЄС і Європарламентом.

«Після цього (рішення - ред.) ми приступимо до виплати першого траншу у розмірі 600 мільйонів євро. Крім того, невдовзі ми розпочнемо роботу над другою, більш значною програмою фінансової допомоги, щоб підтримати зусилля країни з модернізації», - сказала Президент Єврокомісії.

Крім того, за її словами, ЄС продовжить реалізацію інвестиційного плану для України, який має привабити в країну до 6 мільярдів євро інвестицій.

«Дозвольте мені знову бути дуже чіткою. Україна є вільною та суверенною країною. Вона робить свій власний вибір. І Європейський Союз стоїть на боці України», - наголосила Урсула фон дер Ляєн.

Читайте також: Зеленський обговорив з очільницею Єврокомісії ситуацію навколо України та енергобезпеку

Як повідомлялося, сьогодні Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн на власній сторінці у мережі Twitter анонсувала новий пакет фінансової підтримки України на 1,2 млрд. євро. Крім того, Єврокомісія майже подвоїть двосторонню допомогу для України у грантах цього року - ще 120 мільйонів євро будуть виділені для зміцнення зусилля України у державному будівництві та у підвищенні її стійкості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-