Зеленський обговорив з очільницею Єврокомісії ситуацію навколо України та енергобезпеку

Зеленський обговорив з очільницею Єврокомісії ситуацію навколо України та енергобезпеку

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський обговорив з очільницею Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн ситуацію навколо України та питання енергетичної безпеки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба глави держави.

Зеленський поінформував співрозмовницю про розвиток безпекової ситуації вздовж кордонів України. Президент подякував очільниці Єврокомісії за послідовну підтримку суверенітету й територіальної цілісності України, а також за чітку позицію щодо необхідності посилення санкцій ЄС проти Росії.

Зазначається, що співрозмовники погодилися з необхідністю продовження спільних скоординованих зусиль з метою недопущення ескалації конфлікту.

Окрім того, Зеленський та фон дер Ляєн обговорили поточні виклики для європейської енергетичної безпеки. Також ішлося про підготовку до проведення в Україні міжнародного енергетичного бізнес-форуму, про який було домовлено у листопаді.

Читайте також: Жодні рішення щодо безпеки України не прийматимуться без ЄС - фон дер Ляєн

В ОП зазначають, що Зеленський привернув увагу до загроз для України та всієї Європи, які створить можливий запуск «Північного потоку-2». 

Глава держави подякував президенту Єврокомісії за фінансову підтримку, яку ЄС надає Україні. Було обговорено напрями її розширення.

Володимир Зеленський і Урсула фон дер Ляєн домовилися про підтримку регулярних контактів, наголошують в ОП.

Читайте також: У Єврокомісії заявили про послідовну підтримку України

Як повідомляв Укрінформ, 20 січня під час віртуального виступу в рамках Всесвітнього економічного форуму в Давосі президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що ЄС вважає дійсними принципи європейської безпеки, викладені у Гельсінкському заключному акті, та не приймає спроби Росії розділити Європу на сфери впливу й повернутися до застарілої логіки силового змагання.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-