У Єврокомісії заявили про послідовну підтримку України

У Єврокомісії заявили про послідовну підтримку України

Укрінформ
Європейська комісія послідовна у наданні широкої підтримки для України, у тому числі в контексті поточного загострення ситуації з безпеки у зв’язку із російським військовим нарощуванням на її кордонах.

Про це у Брюсселі на брифінгу сказав речник Європейської комісії Ерік Мамер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Комісія долучалася до обговорення ситуації в Україні у багатьох випадках, як і стану наших відносин з Росією. Як ви знаєте, Президент (Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн – ред.) сама відвідала Україну у жовтні минулого року. Високий представник ЄС також щойно був там. Євросоюз є одним із фундаментальних джерел для підтримки України під час цієї кризи. Ми допомагаємо Україні з багатьох точок зору – у вимірі енергетичної безпеки, економічної підтримки, через санкції проти Росії за її дії на цій території», - сказав Мамер.

Він нагадав, що Європа присутня у дипломатичних контактах, що мають на меті деескалацію безпекової напруги навколо України, оскільки більшість європейських країн входять до НАТО та ОБСЄ, на платформах яких тривають ці переговори. «Ми долучені до обговорення зазначених питань у багатьох вимірах і будемо продовжувати це», - додав речник Єврокомісії.

Як повідомлялося, протягом поточного тижня відбуваються чисельні дипломатичні заходи для обговорення питань європейської безпеки та зниження напруги навколо України, що була спровокована Росією.

У понеділок у Брюсселі відбулося засідання Комісії Україна-НАТО за участі віцепрем’єр-міністра України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної.

Крім того, цього тижня проблеми європейської безпеки та ситуацію навколо України обговорюватимуть міністри закордонних справ та міністри оборони країн Європейського Союзу під час неформальної зустрічі у місті Брест, Франція.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-