Армія, безпека та стандарти НАТО: що обговорила делегація Ради у Брюсселі

Армія, безпека та стандарти НАТО: що обговорила делегація Ради у Брюсселі

Укрінформ
Делегація ВР, яка взяла участь у засіданні Міжпарламентської ради Україна-НАТО, що відбулася у штаб-квартирі НАТО минулого понеділка, відчула солідарність з Україною з боку парламентарів країн-членів Альянсу, та подякували колегам за послідовну підтримку України у її протистоянні новим загрозам із боку РФ.

Про це під час зустрічі з журналістами за підсумками засідання Міжпарламентської ради Україна-НАТО розповів її співголова, перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми вдячні тим країнам, які зараз надають підтримку Україні, дуже вдячні Альянсу в цілому, який надає нам підтримку системно і вже не перший рік, і буде далі допомагати нам, зокрема, реформувати Українське військо, робити його більш спроможним, підвищувати обороноздатність нашої країни в цілому», - зауважив український депутат.

Читайте також: ВР звернулася до міжнародних організацій через військовий шантаж Росії

Він відзначив, що зустріч міжпарламентської групи відбулася на тлі певного інформаційного фону, що спричинений концентрацією військ Росії, країни-агресора, навколо України. Ця обставина привернула увагу політиків, в першу чергу, до безпекового компонента співробітництва, до обговорення безпекових викликів, що нині постають перед Європою, і в першу чергу, – перед Україною.

Водночас під час дискусії сторони продовжили обговорення реформ, наближення України до стандартів НАТО, розвитку її Збройних Сил, реформування ключових безпекових структур, зміцнення демократичних інститутів та посилення цивільного контролю над сектором безпеки й оборони.

«Ми не оминаємо наболілі питання - незаконної окупації та анексії Кримського півострова, питання окупації частини наших територій на Донбасі, – Луганської та Донецької областей, це питання порушення прав людини на цих територіях, в першу чергу – в Криму. Звичайно, це також стосується загальної ситуації, що складається на Донбасі, включаючи паспортизацію населення російськими паспортами, порушення соціальних прав людей та встановлення там окупаційного режиму», - сказав Олександр Корнієнко.

Читайте також: Глави МЗС України та Грузії: Поступки Росії щодо інтеграції в НАТО неприпустимі

Він зауважив, що участь у зустрічі вищих керівників ПА НАТО та заступників Генерального секретаря НАТО є ознакою довіри, яка створена у партнерстві між Україною і НАТО і дозволяє впевнено будувати плани на майбутнє, робити наступні кроки «швидше та ефективніше».

«На Мадридському саміті НАТО ми були б раді запрошенню нашого найвищого військово-політичного керівництва, Президента України, Верховного головнокомандувача, для розвитку можливостей для подальшої співпраці з Північноатлантичним альянсом, для участі у новій стратегії та в обговоренні нової Стратегічній концепції Альянсу», - зазначив заступник Голови Верховної Ради України.

Як вже повідомлялося, засідання Міжпарламентської ради Україна-НАТО відбулося 24 січня у штаб-квартирі Північноатлантичного Альянсу в Брюсселі. Наступного разу парламентарії України та НАТО проведуть таку зустріч у Києві в травні поточного року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-