Загроза Росії спрямована не лише проти України, а проти всієї європейської безпеки – ПА НАТО

Загроза Росії спрямована не лише проти України, а проти всієї європейської безпеки – ПА НАТО

Відео
Укрінформ
Криза, що спровокована Росією шляхом військового нарощування навколо України, торкається не лише України, але й підриває європейську систему безпеки.

Таке переконання під час зустрічі у форматі Міжпарламентської ради Україна-НАТО в Брюсселі, висловила віцепрезидент Парламентської асамблеї НАТО Мімі Коделі (Албанія), повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми маємо бути чіткими в тому, що криза, перед якою ми постаємо, – вона торкається не лише України. Дії Росії спрямовані на те, щоб кинути виклик міжнародному порядку. Цей порядок був створений після завершення Другої світової війни саме для того, щоб ми ніколи більше не відчули знову наслідки військової агресії», - наголосила політик.

Вона зауважила, що Парламентська асамблея НАТО висловлює повну солідарність з Україною, непохитну підтримку її суверенітету, незалежності та територіальної цілісності. За словами віцепрезидента цього форуму, саме парламентарії мають пряму відповідальність за розгляд питань, пов’язаних з економічними санкціями.

«Ми докладемо зусиль для того, щоб відповіддю на будь-яку подальшу агресію Росії стало не лише одноголосне засудження, а й дуже висока ціна. Ми вітаємо той факт, що наші уряди збільшують практичну допомогу для України, щоб допомогти їй захистити себе. Ніщо не може виправдати військову агресію», - наголосила Коделі.

Вона зауважила, що колективні зусилля міжнародної спільноти нині спрямовані на пошук шляхів деескалації через дипломатію. Парламентська асамблея НАТО підтримує активні дипломатичні зусилля союзників, у тісній координації з Україною, щоб стримати подальшу російську агресію та запобігти конфлікту. Разом з тим, за її словами, глибоке занепокоєння парламентаріїв викликає той факт, що Росія не виявляє жодних ознак намірів або бажання провести деескалацію. Навпаки, кожен день приносить нову інформацію щодо посилення військового тиску з боку Росії та її подальших спроб дестабілізувати Україну.

«Усі демократичні країни та організації мають об'єднатися для захисту фундаментальних принципів, права кожної суверенної держави обирати власний шлях. Це змістовне послання, яке політики Парламентської асамблеї НАТО постійно надсилали після незаконної та насильницької анексії Криму (Росією) в 2014 році, і саме це послання ми повторюємо сьогодні», - підкреслила віцепрезидент ПА НАТО.

Читайте також: У разі вторгнення Росія має більше шансів зазнати катастрофи, ніж досягти свого

Як повідомлялося, засідання Міжпарламентської ради Україна-НАТО відбулося 24 січня у штаб-квартирі Північноатлантичного альянсу в Брюсселі. Наступного разу парламентарії України і НАТО проведуть таку зустріч у Києві в травні цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-