Чехія включила Україну до списку безпечних країн

Чехія включила Україну до списку безпечних країн

Укрінформ
Міністерство внутрішніх справ Чехії розширило список безпечних країн, включивши до нього Україну.

Про це повідомив посол України в Чехії Євген Перебийніс на своїй сторінці у Facebook з посиланням на чеську газету "Право№".

"Цей список використовується при розгляді прохань про надання політичного притулку. Відтепер заяви на отримання притулку в Чехії розглядатимуться лише від тих громадяни України, які прибули з окупованих Росією українських регіонів - Автономної Республіки Крим та ОРДЛО. Звернення громадян з інших регіонів України автоматично вважатимуться безпідставними", - написав дипломат.

Він також навів коментарі газеті міністра внутрішніх справ Чехії Яна Гамачека.

"Згідно з проведеним нами аналізом, Україна належить до країн, де Конституція забезпечує основоположні права і свободи, включно зі свободою пересування, тому ми не бачимо причин для того, щоб не включити її до безпечних країн", - сказав Гамачек виданню.

Читайте також: Україна посіла 83 місце в рейтингу глобальної конкурентоспроможності

Заступник голови Комітету у закордонних справах Палати депутатів Парламенту Чехії Ян Ліпавський у свою чергу зазначив у коментарі газеті, що запровадження воєнного стану в деяких регіонах України строком на один місяць "не є перешкодою для того, щоб ми вважали Україну безпечною країною".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-