Фріз презентувала цілі та завдання Міністерства у справах ветеранів

Фріз презентувала цілі та завдання Міністерства у справах ветеранів

Укрінформ
Міністр у справах ветеранів Ірина Фріз презентувала цілі та завдання Міністерства у справах ветеранів на засіданні уряду 28 листопада.

Про це вона сказала під час засідання уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Цілі та завдання нашого міністерства полягатимуть у створенні нової нормативної бази для діяльності міністерства на наступне десятиріччя. Зокрема, ми будемо займатися законодавчою базою, це стосується закону про ветеранів та членів їх родин, який вирішуватиме питання статусу учасника бойових дій для добробатів. Також спрямовуватимемо свої зусилля, щоб була відповідність державних гарантій потребам ветеранів і була зроблена верифікація даних з різних реєстрів у Єдиний державний реєстр ветеранів", - сказала Фріз.

Вона додала, що міністерство займатиметься вшануванням пам'яті загиблих ветеранів, соціальною підтримкою та медичним забезпеченням ветеранів. Штатна структура складатиметься з 325 осіб (200 - центральний апарат, а 125 з разрахунку по 5 на область - територіальні органи).

Читайте також: Формування Міністерства ветеранів може тривати до червня - Фріз

Фріз додала, що з 29 листопада розпочинає консультації з Міністерством охорони здоров'я та Міністерством соцполітики для затвердження положення про Міністерство у справах ветеранів, щоб у найкоротші терміни знайти компромісне рішення.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман додав, що у міністерство реорганізують Державну службу у справах ветеранів і для цього потрібна скоординована робота Мінсоцполітики, МОЗ та Мінфіну, щоб якнайшвидше запустили процеси, необхідні для початку роботи міністерства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-