Чи запрацює ДБР у вересні, залежить від конкурсної комісії - Труба

Чи запрацює ДБР у вересні, залежить від конкурсної комісії - Труба

Укрінформ
Початок діяльності Державного бюро розслідувань залежить і від професійної та якісної роботи конкурсної комісії, яка має обрати кандидатів на посади у ДБР.

Про це заявив директор ДБР Роман Труба під час засідання комісії, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Головне - (від того) як швидко ми оголошуємо конкурс, як професійно і якісно ми проведемо відбір, залежить безпосередньо і початок роботи Державного бюро. Це питання мені ставлять неодноразово. Я особисто на нього вже відповів - не пізніше 1 вересня 2018 року має запрацювати Державне бюро розслідувань. Часу немає, оскільки ще минулого року Державне бюро розслідувань мало запрацювати", - сказав Труба. 

Він наголосив, що якщо не будуть обрані керівники територіальних управлінь, структурних підрозділів центрального апарату, то може бути заблокована робота Державного бюро розслідувань. "Цього не хоче ніхто", - заявив Труба. 

За його словами, нині у Державному бюро розслідувань працює кілька людей: "Директор бюро і два заступники, троє працівників патронатної служби, а саме радники і помічники. Інших працівників на даний час в бюро немає".

Читайте також: Труба просить Раду розширити повноваження Держбюро розслідувань

Державне бюро розслідувань - це правоохоронний орган, який розслідуватиме злочини, скоєні правоохоронцями, суддями та високопосадовцями - за винятком справ, підслідних Національному антикорупційному бюро. ДБР остаточно перебере на себе функцію досудового слідства від прокуратури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-