Рада відмовилася скасувати судову реформу

Рада відмовилася скасувати судову реформу

Укрінформ
ВР відмовилася скасувати своє рішення від третього жовтня про прийняття в цілому проекту закону «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів», що входять до пакету законів судової реформи.

Жоден із чотирьох проектів постанов, якими пропонувалося скасувати це рішення не був підтриманий депутатами, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

Відповідно за проект постанови №6232-п проголосувало 39 депутатів, за проект №6232-п1 - 44, №6232- п2 - 49, №6232-п3 - 45 депутатів.

У всіх проектах постанов їх автори зазначали, що ухвалення цього рішення відбулося із грубим порушенням Регламенту. Зокрема, автори проекту постанови від фракції «Самопоміч» у пояснювальній записці зазначили, що депутати цієї фракції виявили факт не особистого голосування одним із народних депутатів під час голосування в цілому законопроекту №6232. Відповідне відео із зафіксованими фактами порушень було показане Голові парламенту Андрію Парубію.

«Попри це, ігноруючи грубе порушення норм Регламенту народним депутатом, Голова Верховної Ради України Парубій А.В. поставив на голосування проект закону №6232», - зазначено в проекті постанови. 

Читайте також: НАЗК знайшло 85 способів вдосконалити перевірку е-декларацій

Окрім того, в іншому проекті постанови зазначено, що текст законопроекту, запропонованого до прийняття у 2-му читанні, не відповідав змісту рішень, що були прийняті стосовно окремих положень даного законопроекту, на засіданні Комітету Ради з питань правової політики та правосуддя 10 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-