Росія у Радбезі ООН згадала про

Росія у Радбезі ООН згадала про "легітимного Януковича"

Укрінформ
Виступ російської делегації на засіданні Ради Безпеки ООН у п'ятницю щодо сучасних загроз гібридних воєн зайвий раз продемонстрував, як працює пропаганда РФ на міжнародному рівні.

Про це заявив постійний представник України при ООН Володимир Єльченко у відповідь на ремарки російської сторони в Раді Безпеки, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Дякую російській делегації за демонстрацію того, як працює пропаганда в гібридних війнах",- зауважив голова Місії України.

Перед цим член російської делегації висловив здивування, що в ООН пов'язують термін "гібридна війна" з нинішніми діями Росії. За його словами, таке явище існувало і раніше, зауваживши про "кольорові революції" на пострадянському просторі, які начебто режисерувалися з-за кордону, а також застосування інструменту міжнародних санкцій.

Він також звинуватив США у організації Майданів у Києві та конституційного перевороту в Україні для "усунення від влади легітимно обраного президента Віктора Януковича". Крім того, представник Росії наголосив, що рішення влади в Києві розпочати АТО "призвело до загибелі тисяч громадян". Він назвав звинувачення на адресу Росії у веденні гібридної війни "безпідставними".

Як повідомляв Укрінформ, українська делегація в п'ятницю ініціювала проведення обговорень у РБ ООН за формулою Арріа "Гібридні війни як загроза міжнародного миру та безпеки", які не обмежилися участю лише членів Радбезу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-