Штати закликають ООН приділяти серйозну увагу гібридним загрозам із Москви

Штати закликають ООН приділяти серйозну увагу гібридним загрозам із Москви

Укрінформ
Сполучені Штати закликали міжнародну спільноту в ООН приділити серйозну увагу глобальним загрозам гібридних воєн, на нинішньому етапі – з боку Російської Федерації.

З відповідною заявою виступила у п'ятницю заступник постійного представника США при ООН Мішель Сісон, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Це та тема, яка заслуговує нашої серйозної уваги та розгляду", - зазначила американський дипломат під час засідання в РБ ООН у формулі Арріа, ініційованого Україною, на тему: "Гібридні війни як загроза міжнародного миру та безпеки".

Вона підкреслила, що на нинішньому етапі техніка гібридної війни використовується для послаблення демократичних інститутів та дестабілізації вільних відкритих суспільств. "Наприклад, у Європі Росія використовує цілий ряд різних підходів, які ми називаємо зовнішнім впливом – це підтримання різних угруповань, підтримання інвестицій у визначені сектори з метою створення політичного впливу", - зауважила представник США.

Вона також звернула увагу на масовану пропаганду й дезінформацію з боку РФ. "Ми знаємо добре відомі російські урядові платформи Russia Today і Sputnik, ми також знаємо про організації тролів у інтернеті", - підкреслила американський дипломат.

Ще один приклад війни іншими засобами, за її словами, – це російська тактика в Криму, "де був нав'язаний референдум під загрозою зброї, і де продовжується окупація під прикриттям хибної історії та заперечення правди".

У цьому зв'язку Мішель Сісон звернула увагу на важливість багатосторонніх зусиль для протистояння загрозам гібридних воєн, зокрема, в рамках роботи Центру передового досвіду НАТО в Ризі. Це дозволяє країнам "обмінюватися інформацією та формувати стратегію реагування загрозам гібридної війни". США підтримують цілі таких центрів та продовжуватимуть вивчати можливості реагування на гібридні війни, наголосила представник американської місії при ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-