Управитель облгазів Фірташа сплатив уже ₴63,6 мільйона дивідендів

Управитель облгазів Фірташа сплатив уже ₴63,6 мільйона дивідендів

Укрінформ
АТ «Чорноморнафтогаз» сплатило до бюджету 63,6 млн грн як гарантованих дивідендів від доходів з управління облгазами, що належали Дмитру Фірташу.

Як передає Укрінформ, про це повідомила у Телеграмі голова Національного агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) Олена Дума за результатами засідання міжвідомчої робочої групи з питань управління зазначеними активами.

«Надходження до державного бюджету від управителя ДАТ «Чорноморнафтогаз» за 2024 рік від облгазів Фірташа склали вже 63,6 млн грн з гарантованих 226 млн грн від розподілу дивідендів за 2022 рік.

Читайте також: Від управління арештованими активами до бюджету надійшло ₴59 мільйонів

Під час засідання АРМА та СБУ обговорили проблемні питання, які потребують вирішення. Зокрема, доцільності розблокування 15 млн грн сплачених коштів через припинення ліцензії однієї з депозитарних установ на підставі рішення Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку.

Наголошується, що з метою забезпечення ефективності управління та здійснення перерозподілу прибутків, міжвідомча робоча група ухвалила рішення звернутися про схвалення відповідних рішень НКЦПФР.

Загалом від перерозподілу дивідендів за 2023 рік в АРМА очікують понад 600 млн грн надходжень.

Як повідомлялося, арештовані корпоративні права на 26 обласних та міських операторів газорозподільчих систем були передані АРМА за рішенням суду 25 травня 2022 року. Після чого активи за особливою процедурою були передані «Чорноморнафтогазу» в управління.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-