Україна і Данія розробили перелік критично важливих технологій для енергосектору

Україна і Данія розробили перелік критично важливих технологій для енергосектору

Укрінформ
У межах українсько-данського енергетичного партнерства розроблено Каталог критично важливих технологій для енергетичного сектору України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики.

Зазначається, що в Каталог входить перелік технологічних рішень, які можуть бути швидко реалізовані в Україні для підтримки розподіленої генерації та підвищення безпеки постачання електроенергії.

Як зазначив міністр енергетики України Герман Галущенко, російські атаки на українську енергетичну інфраструктуру показали необхідність децентралізації генерації та нарощування потужностей розподіленої генерації. Тому у Каталозі презентовано окремі технологічні рішення розподіленої генерації, які є найбільш актуальними для потреб України.

«Данія стала першим донором Фонду енергетичної підтримки України і зробила перший внесок, який допоміг нам розпочати закупівлі необхідного устаткування для енергосектору ще навіть до початку масованих атак на енергосистему. Наша співпраця реалізується в конкретних діях, і цей Каталог – дуже хороший приклад співпраці між Україною і Данією. Він важливий для імплементації рішень, які допоможуть зробити більш стійкою і надійною нашу енергосистему», - підкреслив очільник Міненерго.

Міністр енергетики Данії Ларс Огорд висловив захоплення мужністю українського народу і підкреслив важливість захисту й оборони, зокрема об’єктів енергетики, які забезпечують життєдіяльність цивільного населення і економіки. Він сподіваєся, що каталог стане корисним для українського народу і допоможе іншим країнам надавати допомогу Україні більш ефективно.

Каталог включає 20 технологічних рішень, які можуть бути впроваджені в Україні для підтримки розподіленої генерації. Рішення представлені у таких групах, як газові турбіни, сонячні панелі з накопичувачами, вітрова генерація, мережеві системи накопичення енергії, біогазова генерація, когенераційні установки на біомасі.

Каталог буде постійно оновлюватися та розширюватися залежно від ситуації та конкретних потреб України.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство енергетики України і Міністерство клімату, енергетики та комунальних послуг Королівства Данія у 2023 році уклали угоду, що розширює енергетичне партнерство в галузі вітрової генерації

Фото: Міненерго

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-