Ексглаві Укравтодору Новаку висунули нові обвинувачення у Польщі

Ексглаві Укравтодору Новаку висунули нові обвинувачення у Польщі

Укрінформ
Окружна прокуратура у Варшаві в середу висунула додаткові обвинувачення ексглаві Укравтодору Славоміру Новаку.

Польські слідчі інкримінують йому отримання хабарів на суму 315 тис. євро під час реалізації публічних замовлень на будівництво доріг в Україні, повідомляє Укрінформ з посиланням на РАР.

"Сьогодні прокурор оголосив Славоміру Н. змінене корупційне обвинувачення. Воно включає отримання додаткової матеріальної вигоди на суму 315 тис. євро за надання підтримки компанії у процесі отримання і виконання публічних замовлень, що стосуються будівництва і ремонту доріг в Україні", - повідомила речниця окружної прокуратури у Варшаві Александра Скшиняж.

Вона додала, що обвинувачення стосується періоду, коли Новак виконував обов’язки голови Укравтодору.

Читайте також: Суд у Варшаві вирішив повернути за грати ексглаву Укравтодору Новака

Новак відкинув звинувачення і відмовився давати свідчення.

Як повідомляв Укрінформ, у середу, 7 липня, Центральне антикорупційне бюро (CBA) Польщі затримало у Варшаві громадянку України за обвинуваченням у відмиванні грошей у рамках кримінальної справи проти Новака.

22 липня минулого року суд Варшави заарештував Новака на три місяці за підозрою в корупційних діях на посаді голови Укравтодору. Його затримання було наслідком співпраці НАБУ та польського Центрального антикорупційного бюро (CBA), а також органів прокуратури обох країн. Згодом його тимчасовий арешт ще двічі продовжували.

Після звільнення під заставу з варшавського СІЗО 12 квітня цього року Новак повідомив, що не коментуватиме нічого у своїй справі, аби якісь необачно сказані слова не були використані проти нього. Ексглава Укравтодору наголосив, що зараз "перед ним боротьба за своє добре ім’я і правду".

Новак очолював з 2011 по 2013 рік Міністерство транспорту і водного господарства Польщі, а з жовтня 2016-го до жовтня 2019 був в.о. голови Укравтодору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-