Понад 14 тисяч українських компаній експортують товари до ЄС - МЕРТ

Понад 14 тисяч українських компаній експортують товари до ЄС - МЕРТ

Укрінформ
Європейський Союз залишається найбільшим торговельним партнером України, понад 14 тисяч українських компаній експортують до ЄС.

Про це повідомляє прес-служба Мінеконорозвитку на своїй сторінці у Twitter.

"Сьогодні Європейський Союз є найбільшим торговельним партнером України. Більше 14 тисяч компаній експортують до ЄС, за три з половиною роки видано 250 тисяч сертифікатів походження EUR.1", - йдеться в повідомленні.

Як відомо, український експорт товарів і послуг у 2018 році становив $57,1 млрд і зріс на 8,6% або на $4,5 млрд у порівнянні з 2017 роком. Українських товарів за 2018 рік у світі купили на 9,4% більше, ніж у 2017 році аж на $47,3 млрд.

Читайте також: Китай має намір співпрацювати з Україною у сфері легкої промисловості

Європейський Союз — найбільший торговельний партнер для України. 41,1% від загального обороту товарів і послуг України за підсумками 2018 року припадає на ЄС.

Сертифікат з перевезення товару EUR.1 - це документ, що підтверджує статус преференційного походження товару. Зазначений сертифікат видається у випадку необхідності пред'явити доказ, що товари відповідають вимогам правил визначення преференційного походження, встановлених в Угоді про вільну торгівлю між Україною та державами ЄАВТ та в Угоді про асоціацію між Україною та ЄС, при застосуванні преференційних ставок ввізного мита.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-