НБУ уперше отримав престижну міжнародну нагороду Central banking awards

НБУ уперше отримав престижну міжнародну нагороду Central banking awards

Укрінформ
Нацбанк уперше в своїй історії отримав престижну міжнародну нагороду Central banking awards від топового профільного журналу Сentral banking.

Про це повідомляється на сайті видання.

«Національний банк України значно підвищив прозорість за минулий рік і попередні три роки, попри надзвичайно складні умови діяльності», - підкреслюється у публікації.

Зокрема акцентується, що НБУ не приховував масштабів викликів, які стояли перед банківською системою країни. Натомість Нацбанк надавав чітку інформацію про проблеми, які були виявлені ним у багатьох банках, що мали недостатній капітал чи застосовували шахрайські методи.

«Його (НБУ - ред.) прозорість у цих питаннях постійно покращувалася протягом останніх чотирьох років. Це значно перевищує стандарти деяких центральних банків сусідніх країн, включаючи деякі центральні банки Євросистеми», - зауважується у публікації.

Урочисте вручення нагород відбудеться 13 березня цього року у Лондоні під час гала-вечері Central Banking Awards.

Читайте також: НБУ: Нове валютне регулювання - банки мають краще знати свого клієнта

Щорічна нагорода Central banking awards складається з 26 категорій, 13 із яких відзначають успіхи та здобутки центральних банків світу, а інші 13 категорій – учасників фінансового ринку. Зокрема, обирають переможців у номінаціях: центральний банк року, голова року, довічне досягнення голови, економічні дослідження центральних банків, прозорість, управління резервами, управління готівковим обігом, управління ризиками, ініціатива року, веб-сайт, видатний внесок у розбудову інституційної спроможності центрального банку, фінансова інклюзія, розвиток інфраструктури платежів та ринкових операцій.

У 2017 році нагороду за прозорість отримав центральний банк Ірландії, у 2016-му – центральний банк Ізраїлю, а у 2015-му – національний банк Чехії, а в 2014-му - центральний банк Швеції.

Відбір шортліста кандидатів у переможці та переможців здійснювався комітетом Central Banking Awards. Він складається з редакційної команди і правління журналу Central Banking на чолі з редактором журналу Крістофером Джеффрі.

Англійське видавництво Сentral banking було засноване у 1990 році. Воно опікується виданням однойменного профільного журналу, серії книжок та тематичних брошур (whitepapers), а також щорічною нагородою Central banking awards. Видавництво також проводить освітні професійні заходи для працівників центральних банків та учасників фінансового ринку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-