У Борисполі затримали зелень, уражену небезпечним шкідником - Держспоживслужба

У Борисполі затримали зелень, уражену небезпечним шкідником - Держспоживслужба

Укрінформ
На митному посту «Бориспіль-аеропорт» затримано вантаж свіжої зелені з Ізраїлю, в якому виявлений карантинний шкідник - південний американський мінер. 

Про це повідомляє прес-служба Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

«При проведенні фітосанітарного контролю імпортних вантажів в м/п «Бориспіль - аеропорт» Київської області у вантажі зелені свіжої, а саме у базиліку, вагою 0,06 тонн, походженням з країни Ізраїль, було виявлено, карантинний шкідник, відсутній в Україні, - південний американський мінер (Liriomyza huidobrensis Blanc.). Це перший, офіційно зафіксований випадок виявлення даного шкідника. Заражений вантаж затримано, до нього будуть застосовані фітосанітарні заходи відповідно до чинного законодавства", - йдеться у повідомленні.

У Держспоживслужбі зауважили, що з метою недопущення подібних випадків до країни-експортера буде надіслана нотифікація про невідповідність вантажу фітосанітарним вимогам України.

Читайте також: Україна експортуватиме до Гонконгу м'ясо птиці та продукти з нього

Південний американський мінер пошкоджує рослини з 14 ботанiчних родин не надаючи явної переваги якійсь конкретній родині. Зокрема це оранжерейнi, декоративнi, овочеві, бобовi культури, цукровий буряк та iн. У Південній Америці цей мінер - один з головних шкідників картоплі. У Європі південний американський мінер - головний шкідник хризантем, примули, вербени, салату, квасолі, огірків, селери.

Як повідомляв Укрінформ, днями на цьому ж таки митному посту «Бориспіль-аеропорт» був затриманий ще один вантаж свіжої зелені з Ізраїлю, у квітах їстівних було виявлено шкідливий організм - західний квітковий трипскарантинний організм.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-