У ДФС пояснили появу нових документів для авто з литовською реєстрацією

У ДФС пояснили появу нових документів для авто з литовською реєстрацією

Укрінформ
У Державній фіскальній службі вважають, що додатковий перелік документів для українців, які ввозять зареєстровані у Литві авто, стимулює дотримання законів.

Про це йдеться у відповіді ДФС на запит Укрінформу.

«Наразі Міністерством закордонних справ України не запроваджено нових правил ввезення в Україну автомобілів з литовською реєстрацією. Інформація, яка була викладена в листі МЗС «Щодо контролю за ввезенням в Україну автомобілів з литовською реєстрацією», лише стимулює до правильного застосування законодавства, упереджує громадян від порушення законодавства, адже статтею 68 Конституції України встановлено обов'язок кожного неухильно додержуватися Конституції України та законів України, не посягати на права і свободи, честь і гідність інших людей», - зазначають у прес-службі.

Читайте також: У водіїв авто на "євробляхах" почали вимагати дозвіл на роботу у Литві

У ДФС зазначають, що на сьогодні митне оформлення транспортних засобів, які переміщуються через митний кордон України (у тому числі й автомобілів з литовською реєстрацією) здійснюється відповідно до норм Митного кодексу України. Цим документом визначено порядок та умови переміщення товарів і транспортних засобів через митний кордон України (зокрема і тих, що ввозяться тимчасово чи з метою транзиту), їх митного контролю та митного оформлення.

Як повідомляв Укрінформ, українські митники отримали роз'яснення від Міністерства закордонних справ про перелік документів, що дозволять виявити незаконне ввезення автомобілів з литовською реєстрацією. Зокрема, на митниці почнуть вимагати дозвіл на працевлаштування в Литві і трудовий договір.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-