Користувачі WeChat Pay можуть розраховуватися картками MasterCard, Visa та JCB

Користувачі WeChat Pay можуть розраховуватися картками MasterCard, Visa та JCB

Укрінформ
Китайська компанія Tencent оголосила про те, що міжнародні платіжні системи MasterCard, Visa та JCB тепер доступні на платіжній платформі WeChat Pay. 

Про це повідомляє сайт mp.weixin.qq.com

"Важливе оголошення від Tencent! WeChat відсьогодні дозволяє проводити оплату міжнародними кредитними картками", - йдеться у повідомленні. 

Як зазначається, відтепер користувачі месенджера можуть об'єднати свої кредитні картки від MasterCard, Visa та JCB з рахунками в WeСhat Pay та розраховуватися за послуги та товари. Це вперше, коли користувачі можуть використовувати WeChat Pay, не маючи китайського банківського рахунку чи кредитної картки.

На думку експертів, WeChat Pay меншою мірою буде конкурувати з Apple Pay і Samsung Pay. 

Проте наразі прив’язати картку некитайського банку користувачі месенджера зможуть лише на території Гонконгу, Макао та Тайваню. Щоб активізувати електронний гаманець та користуватися сервісом, необхідно вказати всі дані картки, мобільний телефон, до якого вона прив’язана, та номер закордонного паспорта або китайського ID. 

На території материкового Китаю прив’язати картки українських банків до сервісу WeChat Pay власному кореспондентові Укрінформу не вдалося. 

Як відомо, WeChat — мобільна платформа для обміну текстовими та голосовими повідомленнями, розроблена компанією Tencent. Додаток передбачає можливість здійснювати грошові перекази та робити оплату послуг. У китайський Новий рік-2016 через додаток було проведено більше транзакцій, ніж у сервісу PayPal за увесь 2015 рік.

Читайте також: Сплачуйте миттєво: Ощадбанк з MasterCard запустили додаток Android Pay

За інформацією ЗМІ, за допомогою додатку китайці вже можуть подавати позови до суду, оплачувати судові витрати і навіть отримувати дозволи на розлучення. Наприкінці грудня також стало відомо, що уряд китайського міста Гуанчжоу планує запустити на базі WeChat віртуальну ID-карту, яка замінить громадянам паспорти. 

Фото: CNBC

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-