Суд у Нідерландах заморозив активи Ахметова

Суд у Нідерландах заморозив активи Ахметова

Укрінформ
Cуд Амстердама прийняв рішення заморозити на території Нідерландів активи СКМ, "Метінвест" і ДТЕК, які належать олігарху Рінату Ахметову.

Рішення суду пов’язане з судовим процесом щодо $820 мільйонів пише Reuters.

«Голландський суд опублікував тимчасову постанову про заморожування зареєстрованих в Нідерландах підприємств СКМ, в тому числі найбільшої в Україні сталеливарної компанії «Метінвест» і найбільшого приватного енергетичного і вугільного виробника ДТЕК», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Суд Кіпру заморозив активи Ахметова на $820 мільйонів - FT

Згідно з текстом документу, заморожені усі акції SCM Management B.V, DTEK Management B.V., DTEK B.V., DTEK Grids B.V., Metinvest B.V., Premium Household B.V.

У прес-службі фінансово-промислової групи СКМ, заявили, що не мають інформації про нові позови до компанії.

"Наскільки ми розуміємо, інформація стосується формального виконання ухвали кіпрського суду на території Нідерландів", - зазначили в СКМ у коментарі "112 Україна".

У компанії запевнили, що працюють у звичайному режимі. Наступне судове засідання призначене на 27 лютого.

Як відомо, у жовтні 2017 року Господарський суд Києва повернув пакет акцій компанії «Укртелеком» у державну власність, розірвавши договір купівлі-продажу акцій «Укртелекому» у березні 2011 року.

На приватизаційному конкурсі в 2011 році було продано 92,791% статутного капіталу ВАТ «Укртелеком», які викупила компанія «ЕСУ», заплативши 10,57 мільярда гривень. У 2013 році холдинг українського бізнесмена Ріната Ахметова «Систем Кепітал Менеджмент» завершив угоду з придбання 100% акцій компанії UA Тelecominvest Limited, якій належить 100% «ЕСУ».

Читайте також: У Ахметова оскаржили замороження активів Кіпрським судом

Генпрокуратура проводить розслідування щодо незаконного виділення за вказівкою колишнього президента Віктора Януковича 220 мільйонів гривень з державного бюджету та приватизації 93% акцій «Укртелекому» за заниженою на 1,6 мільярда гривень ціною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-