Кабмін подовжив випробувальний термін тимчасового керівництва Держгеонадр - Семерак

Кабмін подовжив випробувальний термін тимчасового керівництва Держгеонадр - Семерак

Укрінформ
Уряд подовжив випробувальний термін т.в.о. голови Державної служби геології і надр Олега Кирилюка та його заступника Миколи Фощія до 24 жовтня. 

Про це у коментарі кореспонденту Укрінформу сказав міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак.

"Екологічний комітет ВР рекомендував Кабінету Міністрів не продовжувати для керівників Служби геології та надр випробувальний термін. Ми не володіли цією позицією комітету на час засідання Кабміну, тому термін двом керівникам Держгеонадр продовжений до 24 жовтня", - сказав Семерак.

За його словами, за результатами випробувального терміну Кабінетом Міністрів України буде вжито відповідні заходи, а також буде прийнято рішення.

"Сьогодні Міністерство робить усе необхідне, щоб активізувати службу геології та надр, для лібералізації роботи у сфері надрокористування. Маю надію, що найближчим часом ми запропонуємо Кабінету Міністрів перший пакет лібералізації", - прокоментував Семерак.

Читайте також: Держгеонадра: На Євразійському форумі в Китаї були, росіян не бачили

Він зазначив, що у Міністерства є зауваження до роботи Держгеонадр.

"Якби цих зауважень не було, вони б уже були призначені на постійну роботу. Мені здається, що Уряд прийняв правильне рішення, продовживши випробувальний термін. Це дасть їм можливість показати результат своєї роботи. Проблеми, які збиралися у галузі, збиралися роками. За три місяці керівництво показало певний результат, але критики є ще доволі багато", - додав Семерак.

Він підсумував, що 24 жовтня будуть ухвалені остаточні рішення щодо тимчасового керівництва Держгеонадр - до уваги буде братися зокрема позиція профільного комітету Верховної Ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-